Metalokeramičke krunice

Da vratite lepotu osmeha, zdravlje i jačinu zubima kao i samopouzdanje pomoći će vam ugradnja metalokeramičkih krunica. Naša klinika vam nudi metalne navlake za zube koje će imati istu transparentnost, nijansu i sjaj kao zdravi zubi.

Zakažite Online Pregled

Potpuno Besplatno!
Metalokeramičke krunice

Online Pregled

Potpuno Besplatno!
shape
Metalokeramičke krunice
Šta je metalokeramika?

Šta je metalokeramika?

Metalokeramika je veštački materijal koji se sastoji od legure metala i keramičkog premaza. U stomatologiji se koristi za vraćanje funkcionalnosti zuba i njihovog estetskog izgleda. Metalna podloga ponavlja oblik zuba, na nju se nanosi tanak sloj keramike. Metalokeramička krunica pokriva pripremljen i izbrušen zub. Zasnovan je na metalnom okviru, koji ima visoke pokazatelje čvrstoće i sigurnosti. Gornji sloj je izrađen od keramike, čija je nijansa usklađena sa bojom prirodne zubne gleđi pacijenta.
Šta je metalokeramika?
Loredana image

Metalokeramičke krunice - zašto kod nas?

Mi vam nudimo premium uslugu vrhunskog kvaliteta, uz značajnu uštedu novca - po ceni nižoj do čak 80%u odnosu na ordinacije u drugim delovima Evrope!

Cene metalokeramičkih krunica

Cena metalokeramickih krunicase se, po pravilu, sastoji od cene same metalokeramicke krunice, kao i fiksiranja krunice trajnim cementom i cene za uzimanje i izradu otisaka. Nažalost, većina klinika često koristi trikove u kojima je naznačena metalo keramičke klunice cena, a onda se ispostavi da je potrebno dodati, na primer, „rad stomatologa“ i druge slične elemente koji povećavaju prvobitnu cenu za dva ili više puta.

Pacijente zanima konačan iznos. Šta dobijate kod nas nakon upita: metalokeramička krunica cena? Već nakon prve konsultacije, dobijate tačnu i konačnu cenu za vaš rad. Bez neprijatnih iznenađenja i neplaniranih troškova do predivnog osmeha!

 1. Srbija

  serbian flag
  200
 2. Austrija

  austrian flag
  580
 3. Nemačka

  germany flag
  650
 4. Švajcarska

  swiss flag
  1.100
 5. Amerika

  usa flag
  1.150
 1. Srbija

  serbian flag
  200
 2. Austrija

  austrian flag
  580
 3. Nemačka

  germany flag
  650
 4. Švajcarska

  swiss flag
  1.100
 5. Amerika

  usa flag
  1.150
Proces ugradnje metalo-keramičkih krunica

Proces ugradnje metalo-keramičkih krunica

Ugradnja počinje rendgenskim snimkom, zatim se utvrđuje stanje kanala zuba i okolnih tkiva. Ako je potrebno, vrši se priprema za krunice, koja može uključivati uklanjanje nerava, tretman kanala, ugradnju iglica, restauraciju zuba, popravke itd.

Zatim doktor brusi zub do željenog oblika i uzima otisak. Poslednja faza je fiksiranje metalokeramičke krunice trajnim cementom.
Proces ugradnje metalo-keramičkih krunica
Održavanje metalne navlake za zube

Održavanje metalne navlake za zube

Briga o metalokeramičkim zubima je prilično jednostavna i ne zahteva posebne napore. Međutim, mora biti svakodnevna, redovna i pažljiva. U tom slučaju pacijent može biti siguran da će metalokeramičke krunice trajati dugo i neće izazivati poteškoće. Osnovna pravila za negu su:

Perite zube najmanje dva puta dnevno, vertikalnim pokretima u pravcu od desni doivice zuba.Bolje je koristiti četkicu sa mekim vlaknima koja neće povrediti desni. Može se koristiti najobičnija pasta za zube, ali u slučaju kada je veći deo zuba u ustima zamenjen krunicama ili metalnim mostom za zube, bolje je izabrati paste za zube koje neguju desni (sadrže biljne ekstrakte ili propolis).Nakon svakog čišćenja međuzubni prostori čistite zubnim koncem.Nakon čišćenja, usta moraju biti temeljno isprana - prvo vodom, a zatim antiseptičkim rastvorom koji će vam preporučiti stomatolog.
Održavanje metalne navlake za zube

Šta kažu naši klijenti?

Metalokeramičke krunice usluga trenutno ima ocenu 5.0!

review star
5.0 -
  5 utiska
user icon
review star

Metalokeramicka krunica moja recenzija

Marco Dental je uradio odličan posao sa mojim metalokeramičkim krunicama. Vrlo su čvrste i izgledaju baš kao moji pravi zubi. Zaista sam i više nego zadovoljan svojim izborom!

user icon
review star

Metalokeramicke krunice su super

Metalokeramičke krunice Marco Dental-a nadmašile su moja očekivanja. Čvrste su, dobro pristaju, a boja je savršena. Zaista sam zadovoljna rezultatom! Cena je i više nego pristupačna, a ceo Markov tim je bio na visini zadatka!

user icon
review star

Sjajna Usluga i kvalitet keramičkih krunica

Usluga keramičkih krunica

user icon
review star

Iskustvo Pacijenta Posle Krunica

Savršena ugradnja metalokeramičkih krunica u Marco Dentalu. Preporučujem ovu kliniku svima. Marco Dental mi je pružio fantastično iskustvo ugradnje metalokeramičkih krunica. Preporučio bih svima.

user icon
review star

Ocena

Ugradnja metalokeramičkih krunica u Marco Dentalu bila je fantastična! Osećao sam se sigurno u rukama stručnjaka.

Ostavite Vaš utisakuser icon

Metalokeramičke krunice - zašto kod nas?

Question icon

Koja je razlika između metalne i bezmetalne krunice?

Oba materijala su odlična za protetiku, pa je izbor (metalna krunica ili keramika) na klijentu, u zavisnosti od ciljeva i finansijskih mogućnosti.

Generalno, bezmetalna keramika je pogodna za prednje zube, metal-keramika je pogodna za zube za žvakanje. Potpuno keramičke krunice su pogodne za ljude zainteresovane za maksimalnu estetiku. Ali metalo keramička krunica je pristuoačnije cene.
Question icon

Da li je bolna izrada metalokeramičke krunice?

Kao i kod ostalih procedura u našoj klinici, tako i u slučaju ugradnje metalokeramičkih krnica, naši stručni stomatolozi biraju za vas anesteziju i odgovarajući plan i proces. Možete biti sigurni da će vam celo iskustvo biti bezbolno i bezbrižno.
Question icon

Kako izrađujemo metalokeramički zubni most?

Računarsko modeliranje se smatra najnaprednijom i najpreciznijom tehnikom za izradu ortopedskih konstrukcija. Kod metalnog mosta za zube, prvo se izrađuje metalni okvir, a nakon toga se nanosi sloj keramike. Ako se most fiksira na implantate, neophodan je hirurški korak. Klasičan most zahteva brušenje susednih zuba.

Postanite jedan od naših mnogobrojnih
zadovoljnih pacijenata!

Patients group

Kontaktirajte nas i Marko će Vam se javiti u najkraćem roku!

Kontaktirajte nas
Ili nas pozovite
whatsapp iconviber icon
+381 61 6589540+381 61 6589540
Patients group
Patients group