Fiksna Proteza

Vaši zubi su nepravilno raspoređeni i tražite najbolje rešenje?
Nudimo vam efikasne i najsavremenije metode ispravljanja vaših zuba. Jedna od njih su fiksne proteze.

Zakažite Online Pregled

Potpuno Besplatno!
Fiksna Proteza

Online Pregled

Potpuno Besplatno!
shape
Fiksna Proteza
Šta je Damon proteza i kome je ona namenjena?

Šta je Damon proteza i kome je ona namenjena?

Fiksna proteza je zubna konstrukcija za ispravljanje anomalija zagrižaja i problema sa nepravilnim položajem zuba.

Suština fiksne proteze je ispravljanje nedostataka koji utiču na estetiku osmeha i dovode do habanja i uništavanja zubne gleđi i pojave karijesa.
Šta je Damon proteza i kome je ona namenjena?
Šta je Damon proteza i kome je ona namenjena?

Šta je Damon proteza i kome je ona namenjena?

Damon sistem proteza koristi se pri kompleksnijoj vrsti ortodontske terapije, koja rešava veće anomalije i ispravlja i one najnepravilnije raspoređene zube. Namenjena je pacijentima sa ekstremnim nepravilnostima u rasporedu zuba.

Za razliku od tradicionalne zubne proteze, Damon proteza ne sadrži elastične ligature već samoligijarujće bravice, a pri ispravljanju vaših zuba koristi se memorijskim žičanim lukovima - koji oslobađaju kontinuirane biološke sile. Biološke sile su blage ali veoma delotvorne, slične silama mišića lica, i efektno deluju na vraćanje vaših zuba u pravilan položaj.

U zavisnosti od različitih faktora prisutnih kod svakog individualnog slučaja, ova terapija najčešće traje u proseku od godinu i po dana, do najviše tri godine. Dolasci u Beograd u trajanju od po 2 dana zakazuju se na svaka 3 meseca, radi kontrole napretka i zatezanja proteze.
Šta je Damon proteza i kome je ona namenjena?
Estetske i nevidljive fiksne proteze

Estetske i nevidljive fiksne proteze

Za pacijente koji se stide da nose metalne ortodontske zubne proteze postoji alternativa - nevidljive estetske proteze za zube.

Keramičke i safirne fiksne proteze

Po strukturi i principu rada, ove proteze se ne razlikuju od metalnih zubnih proteza. Razlika je samo u materijalu. Keramičke konstrukcije su napravljene od mat ili providne keramike, safirne konstrukcije su napravljene od veštački uzgojenih kristala. Nijansa bravica se bira pojedinačno za svakog pacijenta prema boji emajla. Na taj način se postigne efekat providne proteze za zube.

Lingvalna proteza

Lingvalna ili unutrašnja proteza za zubeje ortodontski sistem koji se fiksira na unutrašnjoj strani zuba. Ovo je glavna prednost: zbog svoje lokacije, bravice ostaju potpuno nevidljive.
Estetske i nevidljive fiksne proteze
Kako fiksna proteza radi?

Kako fiksna proteza radi?

Naši zubi mogu da menjaju položaj – sami ili pod uticajem spoljašnjih sila. Zahvaljujući ovoj osobini, ortodontski tretman uz pomoć zubne proteze postaje moguć. Princip rada proteze za zube je sledeći:

Na osnovu kliničke slike pacijenta, lekar planira putanju kretanja za svaki zub, jedan nosač je odgovoran za jednu zubnu jedinicu.

Posle izrade proteze za zube sledi fiksiranje. U procesu fiksiranja proteze, bravice se spajaju sa metalnim lukom ili šinom. Pod dejstvom luka, zubi počinu da zauzimaju željeni položaj.

Tokom tretmana, šina se zamenjuje čvršćom kako bi se povećao uticaj.
Kako fiksna proteza radi?

Izrada fiksne proteze u tri koraka

online examination icon

Online Pregled

Pružamo vam mogućnost online pregleda i besplatnih konsultacija sa našim Dr Bojanom, pre samog dolaska na proceduru. Uz par jednostavnih koraka možete dobiti tačan plan terapije sa fiksnom cenom i najboljim individualnim rešenjem vaših potreba.
1
appointment scheduling icon

Jednostavno zakazivanje Termina

Cenimo vaše vreme i zato smo tu da vam omogućimo termin koji se najbolje uklapa u vaš raspored, kako biste što pre bili u mogućnosti da dođete po vaš jedinstveni, holivudski osmeh.
2
dental clinic location icon

Dolazak u Beograd

Sigurno i precizno, omogućavamo vam putovanje u našu prestonicu. Svaki korak koji smo prethodno dogovorili će biti ispoštovan do detalja, bez neprijatnih iznenađenja.
3
arrow iconarrow icon
Loredana image

Fiksne proteze - zašto kod nas?

Mi vam nudimo premium uslugu vrhunskog kvaliteta, uz značajnu uštedu novca - po ceni nižoj do čak 80%u odnosu na ordinacije u drugim delovima Evrope!

Fiksne proteze cene

Verovatno se pitate koliko košta fiksna proteza. Kada je u pitanju fiksna proteza za zube cena se sastoji od nekoliko komponenti vrsta fiksne proteze,materijal (metal, keramika, safir), proizvođač. Na primer, kad je u pitanju damon proteza cena je nešto drugačija u odnosu na druge proteze.
Mi vam nudimo odličan odnos cene fiksne proteze i kvaliteta, kao i najbolje proteze za zube. Naša politika su transparentne cene, što znači da se nećete susresti sa skrivenim naknadnim troškovima.

 1. Srbija

  serbian flag
  390
 2. Austrija

  austrian flag
  1.700
 3. Nemačka

  germany flag
  1.800
 4. Švajcarska

  swiss flag
  2.000
 5. Amerika

  usa flag
  2.700
 1. Srbija

  serbian flag
  390
 2. Austrija

  austrian flag
  1.700
 3. Nemačka

  germany flag
  1.800
 4. Švajcarska

  swiss flag
  2.000
 5. Amerika

  usa flag
  2.700

Šta kažu naši klijenti?

Fiksna Proteza usluga trenutno ima ocenu 5.0!

review star
5.0 -
  5 utiska
user icon
review star

Proteza recenzija

Ne mogu biti srećniji sa svojim protezama od Marco Dental-a. Stomatolozi su bili strpljivi i ljubazni, čineći iskustvo prijatnim i bez stresa. Osmeh mi je sada savršeno usklađen i to sve zahvaljujući njima!

user icon
review star

Fiksna proteza i Marco Dental

Uporno sam izbegavala protezu, dok mi Marko nije približio sam postupak i objasnio mi sve benefite stavljanja fiksne proteze. I eto nas sada posle nekog vremena kada mogu javno da kažem kako su proteze rađene kod Marco Dental-a savršeno ispravile moje zube! Proces je bio lak, sve zahvaljujući njihovom stručnom timu. Toplo preporučujem svima!

user icon
review star

Fiksna Proteza: Moje Iskustvo

Hvala Marco Dentalu na profesionalnoj ugradnji moje fiksne proteze. Prezadovoljan sam rezultatom. Izvanredno iskustvo u Marco Dentalu! Oduševljen sam kvalitetom ugradnje proteze.

user icon
review star

Kvalitetne stomatološke usluge

Marco Dental mi je pružio fantastično iskustvo ugradnje fiksne proteze. Preporučio bih svima.

user icon
review star

Ugradnja proteze Recenzija

Ugradnja proteze u Marco Dentalu bila je odlična! Osećao sam se sigurno u rukama stručnjaka.

Ostavite Vaš utisakuser icon

Najčešća pitanja u vezi zubnih proteza

Question icon

Na šta obratiti pažnju pri izboru proteze?

Ako je iz medicinskih ili estetskih razloga potrebno postaviti proteze, onda izboru određene vrste treba pristupiti odgovorno, fokusirajući se ne samo na cenu gornje fiksne proteze ili cenu donje fiksne proteze, već i na uslove života i rada: dizajn ne bi trebalo da uzrokuje nelagodnost u životu i komunikaciji sa ljudima.
Question icon

Koje vrste proteza za zube postoje?

Prema mestu na kome se proteza fiksira, postoje unutrašnje i spoljašnje proteze za ispravljanje zuba.
Prema materijalu od koga su napravljene: metal, plastika, keramika, safir.
Question icon

Fiksna ili mobilna proteza?

Mobilne proteze se uglavnom koriste za u slučaju sitnijih nedostataka, dok fiksna proteza može rešiti ozbiljnije probleme.
Question icon

Da li sam ja kandidati za fiksnu protezu?

Ukoliko niste zadovoljni svojim osmehom, imate neravnomerno raspoređene zube, razmak koji vam se ne dopada ili nepravilan zagrižaj - fiksna proteza je pravo rešenje za vas.
Question icon

Da li mogu da stavim fiksnu protezu bez vađenja zuba?

Vađenje zuba nije obavezni deo terapije. Već posle prvog pregleda kod nas čete znati da li je u vašem slučaju to neohodno.

Postanite jedan od naših mnogobrojnih
zadovoljnih pacijenata!

Patients group

Recite da, i verujte nam – nećete se pokajati.
Kontaktirajte nas i Marko će Vam se javiti u najkraćem roku!

Kontaktirajte nas
Ili nas pozovite
whatsapp iconviber icon
+381 61 6589540+381 61 6589540
Patients group
Patients group