Navlake za zube - krunice za zube

Krunica je deo zuba koji se uzdiže iznad desni. Ako je matična krunica uništena, onda je sasvim moguće obnoviti je - napraviti navlaku za zube od jakih zamenskih materijala. Takve navlake se mogu pričvrstiti na osnovu sopstvenog zuba ili na veštačke korene - implantate. U nastavku saznajte sve što vas interesuje o krunicama!

Zakažite Online Pregled

Potpuno Besplatno!
Navlake za zube - krunice za zube

Online Pregled

Potpuno Besplatno!
shape
Navlake za zube - krunice za zube
Šta je krunica na zubu?

Šta je krunica na zubu?

Zubne krunice su revolucionarni izum u svetu stomatologije!

Krunica predstavlja, odnosno zamenjuje spoljašnji deo zuba, onaj koji je vidljiv i kojim žvaćemo. Ukoliko se zub polomi ili istroši, ali njegov koren ostane zdrav - krunica se postavlja na zdrav koren zuba. U slučaju da koren mora da se vadi, ili je pacijent bezub - prvo se stavlja dentalni implant, a na njega potom krunica.
Šta je krunica na zubu?

Vrste navlaka za zube

Podela navlaka vrši se prema vrsti materijala od kojeg su sačinjene. Delimo ih na
keramičke i cirkon-keramičke krunice.
Keramičke Krunice

Keramičke Krunice

Keramičke krunice ili metalokeramičke krunice za zube sadrže titanijumsku strukturu preko koje dolazi keramika. Njih najčešće koristimo na implantološkim radovima.

Više informacijaarrow
Cirkon-Keramičke Krunice

Cirkon-Keramičke Krunice

Cirkon-Keramičke krunice ili bezmetalne krunice za zube su izrađene u potpunosti od keramike. Pružaju maksimalno prirodan izgled i njih najčešće postavljamo direktno na vaš zub.

Više informacijaarrow
Loredana image

Navlake za zube - zašto kod nas?

Mi vam nudimo premium uslugu vrhunskog kvaliteta, uz značajnu uštedu novca - po ceni nižoj do čak 80%u odnosu na ordinacije u drugim delovima Evrope!

Krunice za zube: šta treba da znate o proceduri ugradnje i cenama

Kada se radi o estetskom popravljanju zuba, jedna od opcija koju mnogi pacijenti razmatraju su krunice za zube ili navlake za zube. Krunice su tanke pločice od porcelana ili keramike koje se dodaju preko zuba pacijenta kako bi se popravio izgled zuba. One se koriste za popravljanje različitih problema sa zubima, poput oštećenja, neravnina, promena boje ili čak manjka zuba.

Vrste zubne krunice ili navlaka za zube:

Postoji nekoliko različitih vrsta krunica, uključujući porcelanske krunice, keramičke krunice i zlatne krunice.

 • Porcelanske krunice

 • Metalo-keramičke krunice

 • Cirkon-keramičke krunice

 • Bezmetalne Krunice

 • Krunice Bezmetalne

 • Cirkonijum krunice

Procedura ugradnje krunice zahteva dva do tri poseta stomatologu. Prva poseta je rezervisan za pripremu zuba i pripremu za krunicu, drugi za izradu krunice i treći za ugradnju krunice.

Cene za krunice variraju, u zavisnosti od vrste krunice i od toga gde se radi procedura. U proseku, cena za jednu krunicu se kreće od €200 do €1.150. Međutim, cena može varirati i više u zavisnosti od lokacije i klinike u kojoj se radi procedura, kao i od toga koliko zuba treba popraviti.

Da li je moguće beljenje krunice zuba?

Krunice za zube i izbeljivanje zuba

Jedno od pitanja koje nam pacijenti često postavljaju jeste da li se krunice za zube mogu izbeliti? - Odgovor je ne. S obzirom da beljenje krunice zuba nije moguće, ukoliko želite bele zube a potrebne su vam krunice, izaberite najsvetliju boju krunica kako bi imali najbelje zube.

U slučaju da imate potrebu za izbeljivanje zuba najbolje je konsultovati se sa vašim stomatologom radi odabira najbolje terapije radi popravke estetskog izgleda i za lepše prirodne zube.

Izbeljivanje zuba sa navlakama

Izbeljivanje zuba sa navlakama za zube nije moguće. U slučaju da je pacijentu potrebna druga boja zuba, najbolje je uraditi potpunu zamenu navlake za zube za prikladniju boju zuba.

Održavanje navlake na zubima

Zubne navlake su popularna opcija za popravljanje zuba, koje se koriste za popravljanje različitih problema sa zubima, kao što su oštećenja, neravnine, promene boje ili čak manjak zuba. Međutim, kako bi navlake za zube bile što efikasnije i dugotrajnije, potrebno je da se održavaju na odgovarajući način.

Evo deset najboljih saveta za održavanje navlake na zubima:

 1. Redovno posetite stomatologa: Redovno posetite stomatologa kako bi se proverilo stanje navlake i zuba. Stomatolog će moći da otkrije bilo koje probleme sa navlakom i da ih reši na vreme.
 2. Održavajte dobru oralnu higijenu: Redovno četkajte zube, koristite konac za zube i ispirajte usta kako biste sprečili nakupljanje plaka i kamenca ispod navlake.
 3. Izbegavajte grubu hranu: Izbegavajte grubu hranu, kao što su orasi, kikiriki ili kosti, kako biste sprečili oštećenje navlake.
 4. Izbegavajte žvakanje neodgovarajućih stvari: Izbegavajte žvakanje neodgovarajućih stvari, kao što su olovke, novčići ili kamenčići, kako biste sprečili oštećenje navlake.
 5. Izbegavajte pušenje i konzumiranje tamnih napitaka: Pušenje i konzumiranje tamnih napitaka, kao što su kafa i vino, mogu promeniti boju navlake, zato je važno izbegavati ove navike.
 6. Koristite preporučene proizvode za oralnu higijenu: Koristite proizvode za oralnu higijenu koji su preporučeni od strane vašeg stomatologa, kako biste sprečili oštećenje navlake.
 7. Ne koristite abrazivne paste za zube: Abrazivne paste za zube mogu oštetiti navlake, zato ih ne treba koristiti.
 8. Obezbedite adekvatnu zaštitu za navlake kada radite sport: Ako se bavite sportom, nosite zaštitnu opremu koja će zaštititi navlake od udaraca ili povreda.
 9. Budite oprezni kada koristite flašice sa tečnostima na vrućim temperaturama: Flašice sa tečnostima na vrućim temperaturama mogu oštetiti navlake, zato ih treba koristiti sa oprezom.
 10. Ako imate bilo kakva pitanja ili sumnje u vezi sa vašim navlakama ili ako imate pitanja sa specifičnim modelom vaše zubne krunice, obratite se svom stomatologu - Doktor Bojan Perduv iz Marco Dental Tourism stomatološke ordinacije je tu za vas.

Vaši zubi su važni

Bilo da ste stavili privremene navlake ili trajne navlake za zube, krunice bezmetalne, zubne krunice, cirkonijum krunice ili metalo-keramičke krunice zdravlje vaših zuba je važno da lečenje ne bi bilo potrebno pre ugradnje same krunice. U slučaju da se zub ispod krunice pokvari postoji par rešenja gde vam svakako Marco Dental Tourism može pomoći.

Navlake za zube - cene

Šta utiče na to koliko košta krunica zuba?

Čak i za krunice od istog materijala, proizvedene po istoj tehnologiji, cene mogu značajno da variraju. Zbog činjenice da se prilikom formiranja cene krunice za zub uzimaju u obzir sledeći faktori:

Cenovna politika određene klinike. Tako, na primer, u nekoj stomatologiji cena navlake za zube može da iznosi i do 3000evra;

Iskustvo, nivo kvalifikacije lekara koji će sprovoditi tretman;

Posao zubnog tehničara koji je direktno uključen u izradu krunica. Ovde možemo pomenuti i tehnologiju izrade krunice za zube, troškovi materijala za proizvodnju navlake za zube; oprema medicinske ustanove.

Jedno je sigurno, u našoj klinici ćete dobiti sve to; vrhunski kvalitet i stručnost sa cenom do 80% nižom u odnosu na druge klinike u svetu.

Navlake za zube cena

 1. Srbija

  serbian flag
  200
 2. Austrija

  austrian flag
  580
 3. Nemačka

  germany flag
  650
 4. Švajcarska

  swiss flag
  1.100
 5. Amerika

  usa flag
  1.150
 1. Srbija

  serbian flag
  200
 2. Austrija

  austrian flag
  580
 3. Nemačka

  germany flag
  650
 4. Švajcarska

  swiss flag
  1.100
 5. Amerika

  usa flag
  1.150

Da li sam ja kandidat za Krunice?

Ukoliko imate zdrave zube ali niste zadovoljni njihovim izgledom ili bojom, ili je neki od njih okrnjen i nepravilan

Ukoliko imate zdrave zube ali niste zadovoljni njihovim izgledom ili bojom, ili je neki od njih okrnjen i nepravilan

marco dental done iconVi ste kandidat za ovu vrstu terapije
Zakažite online pregled
Ukoliko vam nedostaje jedan ili više zuba i želite da unapredite svoj osmeh

Ukoliko vam nedostaje jedan ili više zuba i želite da unapredite svoj osmeh

marco dental done iconVi ste kandidat za ovu vrstu terapije  
Zakažite online pregled
Kako izgleda proces postavljanja zubnih krunica na zdrav zub

Kako izgleda proces postavljanja zubnih krunica na zdrav zub

U dogovoru sa stomatologom, pacijent se odlučuje za oblik, boju i veličinu buduće krunice. Potom se uzima otisak vilice, bruše se istrošeni zubi, a na njih se postavljaju privremene krunice dok stomatolozi ne izrade one trajne. Po izradi trajnih krunica, skidaju se privremene i stavljaju trajne krunice - koje mogu da traju, u zavisnosti od personalne nege zuba, i po nekoliko decenija.
Kako izgleda proces postavljanja zubnih krunica na zdrav zub
Proces postavljanja krunica na zubni implant

Proces postavljanja krunica na zubni implant

Sam proces postavljanja krunica na implant je isti kao kod postavljanja na zdrav zub. Međutim, razlika je u tome što se umesto brušenja zuba ugrađuje implant - koji će biti osnov za krunicu. Implant, odnosno šraf, naši stomatolozi ugrađuju nakon dogovora sa vama i izrade individualnog plana terapije.

Po ugradnji implantata, na njega postavljaju privremene krunice, koje se nakon zarastanja implanta (za šta je uglavnom potrebno nekoliko meseci) skidaju, i potom se umesto njih postavljaju trajne krunice. Pre izrade trajnih krunica, pacijent se dogovara sa stomatologom oko njihovog izgleda - boje, veličine, dužine i oblika.
Proces postavljanja krunica na zubni implant

Šta kažu naši klijenti?

Krunice usluga trenutno ima ocenu 5.0!

review star
5.0 -
  22 utiska
user icon
review star

Krunice su mi vratile samopouzdanje

Fasete tj. krunice koje sam imala prilike da uradim u Marco Dental-u su fantastične. Prezadovoljna sam koliko prirodno izgledaju. Nakon druge trudnoće, zubi su mi jako brzo propali i morala sam da rešim i odradim krunice! Toliko su mi vratili samopouzdanje i hvala im na tome!

user icon
review star

Krunice i moje iskustvo

Uradio sam krunice u Marco Dental-u i malo je reći da su vrhunske! Uz sav profesionalni tretman, dobio sam i besprekoran osmeh prirodnog izgleda. Ceo tim je bio podrška tokom celog procesa, i to je ono zbog čega ih svima preporučujem! Ne samo da se vidi kvalitet, već je i osoblje predivno! Svaka čast!

user icon
review star

Odlična cena i kvalitet

Cena krunice po zubu u Marco Dental Tourism zubarskoj ordinaciji je odlična. 200 eura po krunici je cena koja je više nego priuštiva za ovakav kvalitet rada.

user icon
review star

Dental Veneers: Absolutely stunning

I've visited Marco Dental Tourism for the first time and I need to say that this dental clinic is first-class. Their care for patients is at an utmost brilliant level. I'd recommend everyone to get their teeth done at this place!! 5/5 STARS!

user icon
review star

Recenzija: Navlake za zube

Moj utisak na uslugu navlaka za zube u Marco Dental Hollywood Smile ordinaciji je bio 10/10 po kvalitetu! Imaju sjajne zubare i osoblje koje je veoma ljubazno i učtivo. Preporučujem Doktora Bojana svakome, jer imati takvog profesionalca da vam radi stomatološke usluge je stvarno neverovatno iskustvo! Hvala!

user icon
review star

Recenzija: navlake za zube bez brusenja

Voleo bih da pohvalim Marco Dental Tourism za sjajnu uslugu i sjajan kvalitet materijala. Nisu mi brusili zube, i bezbolno su mi postavili navlake na zube.

user icon
review star

Review: Navlake za Zube u Beogradu

Nakon što sam dugo godina izbegavao da se osmehnem zbog nepravilnosti i zute boje zuba, odlučio sam da istražim opcije za poboljšanje svog osmeha. Otkrio sam stranicu koja je pružila sve informacije koje su mi bile potrebne o Navlakama za zube. Nakon što sam pročitao detaljne informacije, odlučio sam da se odlučim za ovu stomatološku proceduru. Sada imam samopouzdanje da se osmehnem na fotografijama i u društvu. Preporučujem svima koji žele da poprave izgled svog osmeha da posete ovu stranicu kako bi dobili sve potrebne informacije.

user icon
review star

Iskrena recenzija za Navlake za Zube kod Marco Dental Tourism

Uvek sam se stidela svog osmeha zbog zuba koji su bili nepravilni i sa diskoloracijom. Nakon malo istraživanja, otkrila sam stranicu koja je pružila detaljne informacije o Navlakama za zube. Zahvaljujući tim informacijama, odlučila sam da zakažem konsultaciju sa stomatologom. Nakon konsultacije, odlučila sam da se odlučim za ovu stomatološku proceduru. Sada imam savršen osmeh i osećam se samouvereno u svojoj koži. Hvala stranici što mi je pružila sve informacije koje su mi bile potrebne da donesem pravu odluku.

user icon
review star

Navlake za zube Recenzija - review

Recenzija: Navlake za zube - Marco Dental Tourism mi je ugradio perfektne navlake za zube i sada mi je osmeh bolji nego ikad. Na jedan od zuba je bilo potrebno staviti krunicu, a na ostale navlaku. Rad koji su pružili je savršen, I Doktor Bojan Perduv je neprikosnoven profesionalac. Hvala! Ocena 5/5!

user icon
review star

Navlake za zube cena

Cena navlake za zube u Marco Dental Tourism Beograd je vrlo pristupacna u odnosu na cenu u Luganu. Stomatoloski tim je vrlo ljubazan i usluzan i tretman ugradnje je bio savrsen. Sve pohvale za Marka i ceo tim!

user icon
review star

Najbolja cena za navlake za zube

Kada sam poslao upit za besplatan pregled i upit za navlake za zube i cenu, dobio sam jasne odgovore. Marco Dental Tourism definitivno nudi najjeftinije navlake za zube. Ne samo sto su najjeftiniji nego i kvalitet rada je bolji od bilo koje stomatoloske ordinacije u kojoj sam bio.

user icon
review star

navlake za zube bez brušenja

Tretman implementacije navlake za zube bez brušenja u ovoj stomatološkoj ordinaciji je bilo savršeno. Luminiri i navlake su izuzetnog kvaliteta. Dobio sam sertifikat koji pokazuje gde su nabavljeni, rok trajanja i garanciju. Marco Dental Tourism je najbolja stomatološka ordinacija u Beogradu.

user icon
review star

A1 Bleach Navlake za Zube

Moj utisak nakon tretmana je odličan. Stomatološka protetika je najboljeg kvaliteta. Marco Dental Tourism pruža najbolje zubarske usluge u Beogradu. Ovim putem bi volela da pohvalim mladu ekipu stomatologa, Bojana Perduva i ostale.

user icon
review star

Krunica za zube Iskustvo Pacijenata

Nakon ugradnje krunica za zube prezadovoljan sam. Bilo da izaberete navlake za zube cena istih neće biti problem jer Marco Dental Tourism nudi najbolje cene krunice i navlaka za zube u Srbiji i Evropi. Vrste cena procedura zavise od vaših problema, kod mene nije bio strašan problem pa su standardne porcelanske krunice rešile estetski izgled mojih zuba. Veliko Hvala ekipi stomatologa.

user icon
review star

Procedura ugradnje krunice

Definitivno najbolja cena procedura trajanje. Procedura ugradnje krunice sa Doktorom Bojanom Perduvom je bila besprekorna. Ova procedura cena nega posle nje su najbolje u Srbiji. Hvala Doktore i Marco Dental Tourism.

user icon
review star

Fasete za zube - Prelep rezultat

Razmišljao sam o fasetama za zube kao opciji za popravak izgleda svojih zuba. Iskustvo sa porcelanskim zubima cena i trajanje su bili odlični, a rezultat je bio prelep. Navlake za zube bez brusenja koje su postavili Doktor Bojan Perduv su bile bezbolne i jednostavne za ugradnju. Preporučujem svakome da razmisli o ovom opciji za popravak izgleda svojih zuba. Hvala Marco Dental Tourism i Doktoru Bojanu Perduvu.

user icon
review star

Recenzija i iskustvo nakon beljenje krunice zuba

Kao žena, izgled mojih zuba mi je veoma važan. Kada sam se suočila sa potrebom da zamenim krunicu, odlučila sam da isprobam beljenje krunice zuba kako bih dobila jednoličan izgled zuba. Iskustvo sa Marco Dental Tourism je bilo izuzetno. Cene procedura su bile pristupačne, a beljenje krunice zuba je dalo odličan rezultat. Preporučujem svima da razmisle o ovom opciji kada razmišljaju o zameni krune.

user icon
review star

Krunice ili fasete: Šta je bolje za moje zubima?

Razmišljao sam o tome da li da se opredelim za krunice ili fasete za moj zub. Nakon što sam se posavetovao sa stomatologom i pročitao o razlikama između tih opcija, odlučio sam se za krunice. Cene procedura su bile pristupačne, a trajanje krunica za zub je dugotrajno. Beljenje krunice zuba je bio bonus koji sam cenio. Preporučujem svakome da se posavetuje sa stomatologom pre nego što donese odluku. Dr Bojan Perduv je pomogao u mojoj odluci, hvala. Pozdrav Boban.

user icon
review star

Bezmetalne krunice cena - Najbolja opcija za svakoga

Nakon što sam potražio alternativu za moje krune od metala, odlučio sam da isprobam bezmetalne krunice. Bio sam oduševljen cenom procedura i trajanjem krunica. Beljenje krunice zuba je bio bonus koji sam najviše cenio. Iskustvo ugradnje krunice je bilo neboleče i brzo. Preporučujem svakome da razmisli o ovom opciji umesto tradicionalnih krunica od metala. Veliko hvala za Marco Dental Turizam i Dr Bojan Perduva.

user icon
review star

Sjajan Rad

Proces postavljanja krunice bio je brz i gotovo bezbolan, zahvaljujući visoko obučenim i iskusnim stručnjacima u Marco Dental Tourism. Izuzetno sam zadovoljan konačnim rezultatom i toplo preporučujem ovu odličnu stomatološku ordinaciju u Beogradu svima kojima je potrebna vrhunska stomatološka nega.

user icon
review star

Hvala Bojane i Marco

Ako vam je potrebna ugradnja krunice, ne tražite dalje od Marco Dental Tourism. Kao najbolja stomatološka ordinacija u Beogradu, zaista pružaju izuzetnu uslugu. Tim je obrazovan, profesionalan i saosećajan, čineći ceo proces bez stresa i prijatnim. Sama klinika je besprekorna i opremljena najsavremenijom tehnologijom. Oduševljen sam svojim novim krunama i ne mogu dovoljno da zahvalim Marco Dental Tourism za njihov odličan rad.

user icon
review star

Jeftino, Brzo, Efikasno

Moja nedavna instalacija krunica u Marco Dental Tourism bila je zaista fantastično iskustvo. Od inicijalnih konsultacija do konačnog rezultata, tim ove vrhunske stomatološke klinike u Beogradu nadmašio je moja očekivanja. Osoblje je ljubazno, susretljivo i očigledno strastveno prema svom poslu. Sama procedura je protekla glatko i efikasno, zahvaljujući naprednoj tehnologiji i stručnosti tima. Izuzetno sam zadovoljan svojim novim krunama i toplo preporučujem Marco Dental Tourism za sve vaše stomatološke potrebe.

Ostavite Vaš utisakuser icon

Krunice za zube - najčešća pitanja

Question icon

Šta je krunica?

Krunica je zamena za vidljivi deo zuba.
Question icon

Od kog su materijala krunice koje postavljate?

Krunice koje koristimo su izrađene od keramike i cirkon keramike.
Question icon

Koliko dugo traju krunice?

Uz pravilno održavanje, krunice mogu trajati i preko 20 godina.
Question icon

Koja je cena krunice?

Cena keramičkih krunica je 200€, a cirkon keramičkih krunica je 250€ po krunici.
Question icon

Po čemu određujete boju krunica?

Određujemo je po vašim željama ili susednim, zdravim zubima.
Question icon

Gde nabavljate materijale?

Keramiku koju koristimo uvozimo isključivo iz Nemačke i Švajcarske.
Question icon

Da li boli proces postavljanja navlaka za zube?

Postavljanje krunica je 100% bezbolna i bezbedna procedura koja se obavlja uz primenu lokalne anestezije.
Question icon

Da li boli skidanje krunica za zube?

Skidanje je kao i postavljanje krunica potpuno bezbolan proces. Možete osetiti blagu nelagodnost, ali će je osmeh koji ćete dobiti nakon tretmana zaseniti.
Question icon

Šta se dešava ukoliko zub ispod krunice zaboli?

Postoji rešenje - lečimo ga kroz krunicu ili hirurškim putem.

Još informacija na temu Krunice

Sta su dentalne krunice - Informacije o Krunicama marco dental tourism

Šta su dentalne krunice? - Informacije o Krunicama

Šta su zubne krunice? Kako dentalne krunice služe za popravak oštećenja zuba? Kako se prave dentalne krunice? Koje su prednosti zubnih krunica?

Jan/08/2023 20:15 PM
Odrzavanje Krunica za zube 5 koraka do dugotrajne izdrzljivosti marco dental tourism

Održavanje Krunica za zube: 5 koraka do dugotrajne izdržljivosti

Kako održavati krunice za zube kod kuće? Kako da produžite život vaših zubnih krunica i navlaka za zube u 5 jednostavnih koraka.

Dec/31/2022 23:59 PM

Niste sigurni da li ste idealni pacijent za
krunice ili imate drugih pitanja?

Patients group

Kontaktirajte nas i Marko će Vam se javiti u najkraćem roku!

Kontaktirajte nas
Ili nas pozovite
whatsapp iconviber icon
+381 61 6589540+381 61 6589540
Patients group
Patients group