U ovom tekstu ćemo istražiti najpopularnije stomatološke usluge u Srbiji. Otkrićemo koje tretmane pacijenti najčešće traže i koje su njihove prednosti u odnosu na tretmane u drugim zemljama. Saznajte više o svakoj usluzi, njenom procesu, prednostima i efikasnosti. Upoznaćete se sa najnovijim stomatološkim uslugama u Srbiji i saznaćete zašto je dentalni turizam u ovoj zemlji sve popularniji izbor za pacijente iz celog sveta.

Koje Su Najpopularnije Stomatološke Usluge u Srbiji?

Među najpopularnije stomatološke usluge u Srbiji spadaju:

 1. Hollywood smile.
 2. Izbeljivanje zuba.
 3. Zubni implanti.
 4. Popravka i estetska restauracija zuba.
 5. Ortodontski tretmani.
 6. Endodontski tretmani.
 7. Oralna hirurgija.

Hollywood smile

Hollywood smile je najtraženija dentalna usluga koja je postala simbol savršenog osmeha. Ova estetska procedura kombinuje različite tretmane kako bi se postigao blistav i besprekoran osmeh koji podseća na osmeh holivudskih zvezda. Hollywood smile može uključivati zubno beljenje, postavljanje zubnih vinira ili krunica, kao i ortodontske tretmane za ispravljanje nepravilnosti u položaju zuba.

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je popularna stomatološka usluga koja se koristi za osvežavanje i posvetljivanje boje zuba. Ovaj postupak uklanja mrlje, promene boje i diskoloracije zuba, pružajući pacijentima svetliji i blistaviji holivudski osmeh. Usluga se može obaviti kod stomatologa ili korišćenjem kućnih setova za beljenje pod nadzorom stručnjaka.

Zubni implanti

Zubni implanti su trajna rešenja za gubitak zuba koja omogućavaju pacijentima da povrate funkcionalnost i estetiku osmeha. Ova procedura uključuje postavljanje titanijumskih šrafova u vilicu, na koje se zatim postavljaju veštački zubi. Zubni implanti izgledaju, osećaju se i funkcionišu kao prirodni zubi, pružajući dugotrajno rešenje za pacijente koji su izgubili jedan ili više zuba.

Popravka i estetska restauracija zuba

Popravka i estetska restauracija zuba obuhvataju različite postupke, uključujući plombe, inleje, onleje, i zubne krunice. Ove stomatološke usluge se koriste za sanaciju oštećenih ili obolelih zuba, popravku karijesa i poboljšanje estetike osmeha. Materijali koji se koriste za restauraciju zuba su napredovali, pružajući trajnost i prirodan izgled oštećenih zuba.

Ortodontski tretmani

Ortodontski tretmani su popularni za ispravljanje nepravilnosti u zagrižaju i položaju zuba. Fiksne proteze, kao što su bravice i lukovi, koriste se za postepeno pomeranje zuba u željeni položaj. Takođe, moguće je koristiti providne alignere koji su neprimetni i skidaju se tokom jela. Ortodontski tretmani su ključni za pravilan zagrižaj, funkcionalnost i estetiku osmeha. 

Endodontski tretmani

Endodontski tretmani, poznati kao lečenje korena zuba, koriste se za očuvanje zuba sa inficiranim ili oštećenim pulpom. Tokom ovog postupka, zub se čisti, ispunjava i zatvara kako bi se sprečilo dalje širenje infekcije. Endodontski tretmani pomažu u spašavanju prirodne strukture zuba i izbegavanju njegovog vađenja.

Oralna hirurgija

Oralna hirurgija obuhvata širok spektar postupaka, uključujući vađenje umnjaka, postavljanje zubnih implantata, korekciju viličnih anomalija i uklanjanje cističnih formacija. Ovi hirurški zahvati su ključni za očuvanje oralnog zdravlja i rešavanje ozbiljnih problema. Oralni hirurzi su specijalizovani stručnjaci koji obavljaju složene procedure kako bi pacijentima pružili optimalne i delotvorne rezultate. 

Osim izuzetno kvalitetne stomatološke nege, Srbija svojim pacijentima nudi i najpopularnije usluge dentalnog turizma. Na ovaj način možete uživati u prirodnim lepotama i znamenitostima Srbije obavljajući istovremeno i sve stomatološke tretmane po veoma pristupačnim i povoljnim cenama.

Stomatoloske usluge u Srbiji

Najpopularnije usluge dentalnog turizma u Srbiji

Dentalni turizam u Srbiji nudi raznolike i visokokvalitetne stomatološke usluge po pristupačnim cenama, privlačeći brojne pacijente iz različitih zemalja. Najpopularnije usluge dentalnog turizma u Srbiji uključuju:

 • Lasersko izbeljivanje zuba.
 • Fasete za zube.
 • Zubni implanti.

Lasersko izbeljivanje zuba 

Lasersko izbeljivanje zuba jedna je od najtraženijih stomatoloških usluga u Srbiji koja omogućava pacijentima da postignu blistavo beli osmeh. Ova neinvazivna procedura koristi posebne gelove ili lasere za uklanjanje mrlja i izbeljivanje zuba, pružajući estetski privlačan i odmah vidljiv rezultat.

Fasete za zube 

Fasete ili viniri za zube poznata su usluga u dentalnom turizmu Srbije. Zubni viniri predstavljaju tanke kompozitne ili keramičke slojeve koji se postavljaju na prednju površinu zuba kako bi se ispravile nepravilnosti u obliku, veličini ili boji zuba.

Zubni implanti

Zubne proteze i implanti česta su rešenja za pacijente koji imaju nedostajuće zube ili teže probleme sa oštećenim zubima. U Srbiji stomatolozi koriste visokokvalitetne stomatološke implante i proteze koji pružaju dugotrajnu funkcionalnost i estetski izgled.

Ove popularne stomatološke usluge u Srbiji privlače pacijente iz različitih zemalja i omogućavaju im da poboljšaju svoje oralno zdravlje i estetiku osmeha, uz istovremeno uživanje u prirodnim lepotama Srbije.

Cene usluga stomatoloških tretmana u Srbiji

Cene stomatoloških tretmana u Srbiji variraju u zavisnosti od vrste usluge i klinike, ali generalno su pristupačnije u odnosu na druge zemlje. Evo nekoliko primera cena za najtraženije stomatološke usluge u Srbiji:

 • Lasersko izbeljivanje zuba: Cena izbeljivanja zuba u Srbiji u rasponu je od 100 do 200 evra što zavisi od stepena žutoće zuba, kvaliteta usluge, kao i klinike u kojoj se obavlja tretman.
 • Fasete za zube: Cena postavljanja zubnih vinira u Srbiji može biti između 200 i 400 evra po zubu.
 • Zubni implanti: Cena zubnih implanta u Srbiji obično se kreće od 500 do 1000 evra po implantu. 

Predstavljene cene su informativnog karaktera i mogu varirati u zavisnosti od klinike, složenosti tretmana i dodatnih usluga. Preporučuje se da pacijenti detaljno istraže opcije i konsultuju se sa svojim stomatologom kako bi dobili precizne informacije o cenama i kvalitetu tretmana.

Koje su finansijske prednosti stomatoloških usluga u Srbiji?

Finansijske prednosti stomatoloških usluga u Srbiji obuhvataju niske cene tretmana u odnosu na razvijene zemlje, visok kvalitet usluga koji se pruža uz pomoć moderne tehnologije i stručnosti stomatologa, kao i mogućnost kombinovanja lečenja sa turističkim posetama i upoznavanjem zemlje. Sve ove prednosti čine Srbiju privlačnom destinacijom za dentalni turizam, omogućavajući pacijentima da ostvare značajne uštede, a istovremeno dobiju vrhunsku stomatološku negu. Bilo da pacijenti dolaze radi osnovnih stomatoloških zahvata ili estetskih korekcija, mogu biti sigurni da će dobiti izuzetno kvalitetnu i povoljnu uslugu.

Naš zaključak

Srbija se poslednjih godina ističe kao jedno od najpopularnijih odredišta za stomatološki turizam u regionu, privlačeći sve veći broj međunarodnih pacijenata svojom pristupačnošću, profesionalnošću i vrhunskom uslugom. Niska cena tretmana u kombinaciji sa visokim kvalitetom pružene usluge i stručnošću stomatologa čine Srbiju konkuretnom na svetskom tržištu dentalnog turizma. Dodatna prednost je mogućnost kombinovanja medicinskih zahvata sa značajnim turističkim aktivnostima i upoznavanjem zemlje o čemu govori veliki broj zadovoljnih pacijenata.

Podelite vaše mišljenje!

Šta mislite o ovoj temi?


Komentari (0)

Postanite jedan od naših mnogobrojnih
zadovoljnih pacijenata!

Patients group

Kontaktirajte nas i Marko će Vam se javiti u najkraćem roku!

Kontaktirajte nas
Ili nas pozovite
whatsapp iconviber icon
+381 61 6589540+381 61 6589540
Patients group
Patients group