Zubni implanti - ugradnja
i cene implanta zuba

Zubni implanti su veštačke strukture koje zamenjuju nedostajuće zube. Čvrsto su fiksirani u kost vilice i služe kao pouzdan oslonac za fiksne ili uklonjive proteze u vidu pojedinačnih krunica i mostova. Ukoliko vam fali jedan ili više zuba, ugrađivanje zubnog implanta je rešenje za vas. Sarađujemo sa najboljim svetskim implantološkim kućama.

Zakažite Online Pregled

Potpuno Besplatno!
Zubni implanti - ugradnja <br className='d-none d-md-block' /> i cene implanta zuba

Online Pregled

Potpuno Besplatno!
shape
Zubni implanti - ugradnja <br className='d-none d-md-block' /> i cene implanta zuba
Šta su zubni implanti?

Šta su zubni implanti?

Implant je šraf od titanijuma koji se ugrađuje u vašu vilicu i predstavlja zamenu za koren zuba. Na njega se potom stavlja krunica - koja će izgledati kao zdrav, prirodan zub.

Zubni implanti se prave od hipoalergenih materijala. Najčešće se titanijum bira za proizvodnju veštačkih korena zbog svoje snage, inertnosti i biokompatibilnosti.

Za razliku od drugih vrsta proteza, implanti za zube ne izazivaju mučninu, alergijske reakcije i nelagodnost. Ugradnja implanta zuba pogodnija je za skoro svakog pacijenta. Zubni implanti su udobni i neprimetni, a koriste se u različitim kliničkim slučajevima.
Šta su zubni implanti?
Kako izgledaju implanti zuba

Kako izgledaju implanti zuba

Implantati se izrađuju u različitim oblicima i od različitih materijala, što nam omogućava da izaberemo dizajn za pojedinačne parametre (gustina kostiju, visina i širina alveolarnog grebena). Najčešće za proizvodnju implantata se koriste: keramika, cirkonijum i titanijum.

Komponente implanta:
Telo implantata jе šraf sa navojem koji zamenjuje koren. Može imati različitu dužinu, prečnik i veličinu navoja, u zavisnosti od modela i proizvođača.
Vrat je gornji deo zubnog implanta najbliži kruni. Poklopac - Sprečava spajanje koštanog tkiva sa desnima. Nastavak za formiranje gingive - Služi za nadogradnju tkiva desni oko buduće krune kako bi se stvorio prirodan i estetski rezultat.
Suprastruktura (abutment) - postavlja se na mesto oblikovanja desni i ima konusni oblik. Na njega se postavlja i fiksira krunica.
Kako izgledaju implanti zuba

Da li sam ja kandidat za implante?

Oboleli ili paradontopatični zubi, klimaju se, bole, ili nisu na pravim položajima?

Oboleli ili paradontopatični zubi, klimaju se, bole, ili nisu na pravim položajima?

marco dental done iconVi ste kandidat za ovu vrstu terapije
Zakažite online pregled
Nedostaje Vam jedan <br /> ili više zuba?

Nedostaje Vam jedan
ili više zuba?

marco dental done iconVi ste kandidat za ovu vrstu terapije  
Zakažite online pregled
Loredana image

Zubni implanti - zašto kod nas?

Mi vam nudimo premium uslugu vrhunskog kvaliteta, uz značajnu uštedu novca - po ceni nižoj do čak 80%u odnosu na ordinacije u drugim delovima Evrope!

Zubni implanti - cene

Naravno, saznavši koliko košta ugradnja implanta zuba, možete biti iznenađeni cenom. Međutim, nakon procedure, još više će vas prijatno iznenaditi izgled i funkcionalnost dentalnih implanta koji se praktično ne razlikuju od pravih zuba. Implantati za zube će vam služiti dugi niz godina bez posebne nege. Za oralnu higijenu i održavanje dentalnih implanta biće sasvim dovoljna obična četkica za zube, pasta i konac.
Kada proučavate koliko košta zubni implant u klinikama, treba da uzmete u obzir da nakon pretrage „zubni implanti Beograd cene“ najčešće nećete naići na konačnu cifru, već samo iznos koji morate da platite za veštački koren, odnosno cena samog ugrađivanja implanta zuba i krunice ostaje tajna do samog kraja.
Naš glavni princip je apsolutna finansijska transparentnost u svim fazama rada. Stoga, odabirom naše klinike, možete biti sigurni da nijedan zahvat neće biti obavljen bez vašeg prethodnog odobrenja. Moći ćete u potpunosti da kontrolišete finansijsku stranu tretmana, a konačan iznos, kako to ponekad biva, za Vas neće biti neprijatno iznenađenje. Plan tretmana i sve troškove saznaćete unapred već na prvoj konsultaciji.

 1. Srbija

  serbian flag
  390
 2. Austrija

  austrian flag
  1.700
 3. Nemačka

  germany flag
  1.800
 4. Švajcarska

  swiss flag
  2.000
 5. Amerika

  usa flag
  2.100
 1. Srbija

  serbian flag
  390
 2. Austrija

  austrian flag
  1.700
 3. Nemačka

  germany flag
  1.800
 4. Švajcarska

  swiss flag
  2.000
 5. Amerika

  usa flag
  2.100
Ugradnja implanta zuba - kako se ugrađuju zubni implanti?

Ugradnja implanta zuba - kako se ugrađuju zubni implanti?

Implantacija je hirurška operacija koju izvodi grupa specijalista. Sastoji se iz nekoliko faza:
 • Dijagnostika (analiza, kompjuterska tomografija)
 • Plan lečenja u kome lekar bira optimalnu metodu protetike i vrši ugradnju
 • Operacija
 • Rehabilitacija
 • Postavljanje krunica
Tehnike postavljanja implantata podeljene su na dva tipa:
 • Jednoetapni: Lekar seče desni, priprema mesto za implant i ugrađuje implant. Istog dana ili nekoliko dana kasnije, na veštački koren se postavlja privremena krunica. Proces se odvija pod anestezijom

 • Dvoetapni (odloženi): Prva faza se sastoji u operaciji ugradnje veštačkog korena, a nakon 3-6 meseci počinje druga faza
Samo iskusni implantolog može izabrati vrstu implantacije, jer zna koliko je ovaj ili onaj metod lečenja prikladan u određenom kliničkom slučaju. Implantacija takođe možda nije pogodna za sve, stoga obavezno prođite kroz preliminarnu dijagnozu i konsultacije sa stomatologom.
Ugradnja implanta zuba - kako se ugrađuju zubni implanti?
Koliko traje ugradnja implanta zuba?

Koliko traje ugradnja implanta zuba?

Koliko vremena je potrebno za ugradnju zubnog implanta je jedno od najčešće postavljanih pitanja pacijenata prilikom prve konsultacije sa lekarom. Hirurška faza implantacije traje vrlo kratko. U proseku, ugradnja jednog implantata po klasičnoj metodi traje oko 10-15 minuta.

Vađenje zuba uz istovremenu ugradnju implantata ne traje duže od 30 minuta. Međutim, što se više implantata postavlja, to će duži hirurški deo procedure trajati.

Brojni dodatni faktori takođe utiču na vreme ugradnje implantata, uključujući anatomske karakteristike vilice, tip implanta i veštine lekara.
Koliko traje ugradnja implanta zuba?
Oporavak nakon ugradnje zubnih implanata

Oporavak nakon ugradnje zubnih implanata

Poštovanje ograničenja i saveta je osnova za uspešno ugrađivanje implantata. Glavni rizici se javljaju u prvoj nedelji nakon implantacije zubnog implanta: u ovom periodu pacijent treba da bude posebno oprezan i da se striktno pridržava svih uputstava lekara.

U prva tri dana nakon operacije može doći do blagih otoka. 10 dana nakon procedure, prvobitno stanje tkiva desni se obnavlja, šavovi se uklanjaju.

Tokom perioda rehabilitacije potrebno je pažljivo tretirati krunice, kao i sprovoditi redovnu oralnu higijenu. Neophodno je čistiti veštačke zube kao da su prirodni, a takođe i pratiti pojavu komplikacija.
Oporavak nakon ugradnje zubnih implanata

Šta kažu naši klijenti?

Implanti usluga trenutno ima ocenu 5.0!

review star
5.0 -
  6 utiska
user icon
review star

Implanti zuba iskustvo

Bila sam veoma zabrinuta zbog ugradnje zubnih implantata, ali tim u Marco Dental-u me je smirio. Postupak je bio brz i bezbolan, a naknadna nega je bila fantastična. Moj osmeh nikada nije izgledao bolje!

user icon
review star

Zubni Implantati

Nivo nege koji sam dobio u Marco Dental Tourismu je impresivan. Ugradio sam zubne implante i jako sam zadovoljan rezultatima. Ceo tim je pažljiv i profesionalan. Zaista se osećam kao nova osoba!

user icon
review star

Operacija umnjaka i implanti recenzija

Operacija umnjaka i ugradnja zubnog implanta u Marco Dental Tourism ordinaciji je prošla bezbolno. Doktor Bojan Perduv i njegova ekipa stomatologa je savršeno obavila tretman. Nemam nikakve bolove i sjajno se osećam!

user icon
review star

Kvalitetna Stomatološka Usluga

Ne mogu reći dovoljno dobrih stvari o Marko dental turizmu! Osoblje je prepuno mladih ambicioznih stomatologa, klinika se lako nalazi blizu centra grada, operacija je bila potpuno bezbolna. Hvala jos jednom na popustu i sigurno cu se vratiti kad budem opet u Beogradu. Pozdrav Saša iz Nemačke.

user icon
review star

Kvalitetni Zubni Implanti

Tako sam zahvalan što sam pronašao Marco Dental Tourism u Beogradu. Trazio sam zubara radi hitnog slucaja, imao sam zubobolju koja je bila jaka a usput sam resio da uradim i implant. Potpuno su mi vratili osmeh i samopouzdanje. Osoblje je neverovatno profesionalno i obrazovano, i učinili su da se osećam potpuno prijatno tokom celog procesa. Toplo bih preporučio njihove usluge svima koji razmišljaju o zubnim implantatima.

user icon
review star

najbolja dentalna klinika

Imala sam operaciju implantacije u Marco Dental Tourism-u i apsolutno sa m oduševljena rezultatima. Operacija je bila brza i laka, a osoblje je bilo neverovatno profesionalno i od pomoći. Toplo bih preporučio ovu stomatološku kliniku svima koji razmišljaju o zubnim implantatima.

Ostavite Vaš utisakuser icon

Implanti - najčešća pitanja

Question icon

Da li zubni implanti funkcionišu kao pravi zub?

Da. Zubni implanti izgledaju, rade i pružaju isti osećaj kao pravi zubi. Dovede funkcionalnost vilice na maksimum.
Question icon

Koliko traje zubni implant?

Zubni implant traje najmanje 10 godina. U zavisnosti od personalne oralne higijene, on može trajati i značajno duže - pa čak i do kraja života.
Question icon

Zubni implant ili proteza?

Najveća razlika je u pogledu funkcionalnosti. Većina ljudi sa protezom ima određene poteškoće. Najčešći problemi su nelagodnost prilikom govora i poteškoće prikom jela.
Question icon

Zubni implant ili most?

Implantacija je jedina tehnika koja vam omogućava da potpuno rekonstruišete zub: njegov koren, vrat i supragingivalni deo. Most vraća samo vidljivi - supragingivalni - deo izgubljenih zuba. Već na prvom pregledu kod nas ćemo ustanoviti koje rešenje je bolje sa vaš slučaj.
Question icon

Da li sam ja kandidat za ugradnju zubnog implanta?

Ukoliko Vam nedostaje jedan ili više zuba ili imate obolele zube koji se klimaju ili bole - rešenje za vaš slučaj je ugradnja implanta.
Question icon

Koliko košta implant?

Cena implantata je od 390€, a kompletan cenovnik pronađite ovde.

Postanite jedan od naših mnogobrojnih
zadovoljnih pacijenata!

Patients group

Kontaktirajte nas i Marko će Vam se javiti u najkraćem roku!

Kontaktirajte nas
Ili nas pozovite
whatsapp iconviber icon
+381 61 6589540+381 61 6589540
Patients group
Patients group